Najbolji smještaji u Kotoru i okolini

Od davnina ovaj grad je poznat kao mediteranski centar za trgovinu i kao značajna luka u svom regionu. Ovaj kulturni centar nalazi se na sjeveroistočnom kraju Boke Kotorske.
Grad Kotor je kao takav i radi svojih značajnih istorijskih građevina priznat kao UNESCO-Svjetska kulturna baština. On je takođe sjedište Kotorske biskupije i istovremeno centar pravoslavaca u Crnoj Gori. Univerzitet Crne Gore ima u Kotoru jedan svoj organak. Okružen Orjenom i Lovćenom, ovo je najposjećenija turistička regija Crne Gore.
Kotor, star skoro 2.000 godina, je poznat po svome srednjovijekovnom gradu, okruženim zidom koji je dug oko 4,5km. Među najpoznatijim građevinama ovog grada je zasigurno Katedrala Svetog Trifuna u centru grada u kojoj se čuvaju i mošti ovoga sveca, zaštitnika Kotora. Nekoliko mlečanskih palača i nekolicina drugih impozantnih građevina cine ovaj grad, zasigurno vrijednim posjete i divljenja.
Pored svoje značajne istorije, Kotor se danas može pohvaliti i svojom turističkom stranom. Mjesta u okolini Kotora kao Risan i Dobrota, definitivno zaslužuju svoj dobar glas u svijetu turizma. Svi turisti ovoga svijeta su impresionirani, pored uživanja na kupalištima, i prirodnim ljepotama Kotora.
Povodom svega toga, smo izabrali ove smještaje u Kotoru i njegovoj okolini, kako bismo Vam učinili Vaš odmor u Kotoru još većim zadovoljstvom. Uživajte!

 

Apartmani Popović Risan

Risan
 
 

Villa Illyrik

Risan